Generálkivitelezés Budapest

Generálkivitelezés Budapest

Miből legyen a homlokzati hőszigetelés?

2024. március 18. - Generálkivitelezés Budapest

Miből legyen a homlokzati hőszigetelés?

 

A homlokzati hőszigetelés kritikus szerepet játszik a lakóépületek energiahatékonyságának és komfortjának növelésében. A megfelelő homlokzati hőszigetelés anyag kiválasztása nem csupán a fűtési költségeket csökkenti, hanem jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és az épület hosszú távú élettartamához. Most pedig nézzük a leggyakrabban alkalmazott homlokzati hőszigetelő anyagokat, kiemelve előnyeiket és hátrányaikat.

Hungarocell:
A Hungarocell Magyarországon az egyik legismertebb és legelterjedtebben beépített homlokzati hőszigetelő anyag. Jelentős előnye a kis polisztirolgyöngyökben rejlő jó hőszigetelő képesség, ami miatt népszerű választás. Könnyű súlya miatt könnyen kezelhető és szállítható. Környezetkímélő megoldásnak számít, és az egészségre sem káros. Fontos azonban figyelembe venni, hogy párazáró tulajdonságú, hajlamos a megsárgulásra napfény hatására, és szerves oldószerekkel érintkezve károsodhat. Tűzbiztonsága szempontjából kevésbé előnyös.

allvanyozas.jpg

Grafitos Hőszigetelés (Szürke EPS):
A grafitos hőszigetelés ugyanazt a polisztirol alapú anyagot használja, mint a hagyományos EPS (Hungarocell), de grafit adalékkal gazdagítják. Ennek köszönhetően nő a hőszigetelő képessége, és kisebb vastagságban is elérhető a kívánt szigetelési érték. A grafitos EPS egyszerűen beépíthető, és hőreflexiós tulajdonsága is javult. Kiváló választás, ha a vastagság korlátozott, de hatékony hőszigetelésre van szükség.

Kőzetgyapot:
A kőzetgyapot magas páraáteresztő képességgel rendelkezik, és hőhídmentes homlokzati szigetelést tesz lehetővé. Nem zsugorodik, nincs hőmozgása, és nem éghető. Kiváló választás, ha fontos a hőtároló tömeg és a hosszú távú hatékonyság. Gyakran alkalmazzák felújításoknál, ahol a hőtároló tömeg és a hőhídmentesség kulcsfontosságú.

Példák:

Hungarocell: Többemeletes panelházak homlokzati szigetelésére gyakran használják.
Grafitos EPS: Modern családi házaknál, ahol vékonyabb szigetelési réteg is hatékony lehet.
Kőzetgyapot: Felújításoknál, ahol a hőtároló tömeg és a hőhídmentesség fontos szempont.

 

Mennyibe kerül a homlokzati hőszigetelés?

Magyarországon a homlokzati hőszigetelés ár versenyképesek az európai uniós árakkal összehasonlítva. A szigetelés anyagköltsége a mai hőszigetelési követelmények és vastagságok figyelembevételével általában 4,400-12,700 Ft/m² között mozog. Fontos azonban tudni, hogy ez csupán az anyagköltséget jelenti, és a teljes költség tartalmazza a munkadíjat és egyéb tényezőket is.

A költség kiszámításához:

Adja meg a területet négyzetméterben.
Válassza ki a hőszigetelőanyag típusát.
Határozza meg a szigetelőlap vastagságát.
Ezen információk alapján egy árajánlatot lehet készíteni, amely tartalmazza az anyagköltséget és a szükséges munkadíjat is. Fontos a megfelelő típusú és vastagságú homlokzati hőszigetelő anyag kiválasztása a hatékony és gazdaságos homlokzati hőszigetelés érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://general-contractors.blog.hu/api/trackback/id/tr5918356751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása